• Athens International Film Festival 2015 {GR}

Μια λίγο διαφορετική ανάρτηση για σήμερα αλλά μαζί με τις αλλαγές στην εμφάνιση του μπλογκ θέλω να κάνω και μερικές αλλαγές στο περιεχόμενό του, να το εμπλουτίσω λιγάκι. Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον :)


Ολοκληρώθηκε χθες το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας a.k.a. Νύχτες Πρεμιέρας και όπως κάθε χρόνο ήταν πολλές οι αξιόλογες ταινιές, γεμάτες οι αίθουσες, ζεστό και όμορφο το κλίμα.

Πρώτη ταινία που είδα Ο νόμος της αγοράς (Γαλλία, σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ). Ένας απολυμένος εργάτης προσπαθεί να ξαναβρεί δουλειά και να φροντίσει την οικογένειά του. Κατά τη γνώμη μου απόλυτα αληθινό, χωρίς υπερβολές ή ακρότητες, πολύ κοντά στην ελληνική πραγματικότητα, η ιστορία του γείτονα, του συγγενή, του γνωστού μας.

Οι Μαριονέτες είναι ελληνική ταινία του Παντελή Καλατζή με τους Αλέξη Γεωργούλη, Γιώργο Κιμούλη, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργο Χρανιώτη κ.α. Ένας δημοσιογράφος μαθαίνει ότι δολοφονήθηκε ο φίλος του και ξεκινάει να βρει τον δολοφόνο. Ο δρόμος του θα τον οδηγήσει σε μια παλιά τους υπόθεση και ένα πανίσχυρο σύστημα με ανθρώπους σε πόστα εξουσίας. Προσωπικά μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Ενώ μου άρεσε σε γενικές γραμμές, νιώθω ότι θα μπορούσε να είναι πολύ πολύ καλύτερη. Παρόλα αυτά, είναι αρκετά πρωτοποριακή (περιπέτεια-αγωνίας) για ελληνική ταινία οπότε θα σας πρότεινα να τη δείτε, αν δεν κάνω λάθος θα βγει στις αίθουσες τέλος του μήνα.

Το Short Fuse ήταν η δεύτερη ελληνική ταινία που είδα, του ίδιου είδους με την προηγούμενη (περιπέτεια-αγωνίας). Ο Άρης ξυπνά ζωσμένος με εκρηκτικά. Μια άγνωστη φωνή του θέτει δοκιμασίες και ένας αγώνας επιβίωσης κόντρα στο χρόνο ξεκινάει. Η συγκεκριμένη ταινία με ικανοποίησε απόλυτα. Η πολύ καλή σκηνοθεσία, ο Αποστόλης Τότσικας που τρέχει, κλέβει αυτοκίνητα, πυροβολεί και δέρνει με απόλυτη φυσικότητα και το καλογραμμένο σενάριο με έκαναν να την απολαύσω και σίγουρα σας την προτείνω.

Σίγουρα υπήρχαν πολλές ακόμα ταινίες που δεν κατάφερα να δω είτε λόγω χρόνου είτε επειδή ήταν sold out οπότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου του χρόνου να κάνω καλύτερο προγραμματισμό για να προλάβω περισσότερες ταινίες.


Ποια ταινία σας ενθουσίασε τελευταία;





No comments:

Post a Comment

Thank you for visiting and commenting!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...